(Zondag gesloten) Hoe komen we op het idee van boerengolf?:
Boerengolf is ontstaan in de Achterhoek bij Peter Weenink uit Lievelde. Hij is melkveehouder en wilde een keer golf gaan spelen op een professionele golfbaan. Dit bleek niet eenvoudig. Het zou veel geld gaan kosten en hij moest aan bepaalde voorwaarden voldoen. Thuis gekomen dacht hij: wat let ons eigenlijk om het zelf te doen? Land genoeg! Een nieuwe buitensport was geboren. Het weiland is de “green”, grotere ballen, een “hole” wordt gemaakt van een ingegraven emmer met een vlag erbij en de “club” is een massief houten klompje aan een stok.
Boerengolf op “Zuiderham”:Boerengolf is de snelst groeiende buitensport van Nederland. Het is bedacht als variant op het officiële golfspel. Boerengolf is gezond. Iedereen kan het doen, want je hoeft er geen diploma voor te hebben. En bovendien is het ook nog eens bevorderend voor de onderlinge band. Of je nu met familie, vrienden, collega’s of klasgenoten sportief wil zijn en ook wilt ontspannen, kom dan boerengolfen. Het kan allemaal. Ook maakt het niet uit, of je met een grote groep mensen bent, of juist met een klein clubje.


Als u bij ons komt boerengolfen dan betaalt een:
Volwassene € 8,00
Kind 6 t/m 12 jaar € 5,00
incl. kop koffie of glas fris.
Deelname en verblijf op de boerderij is volledig voor eigen risico.(Zondag gesloten)Maar wat is eigenlijk de bedoeling? Kort gezegd komt het er op neer, dat u de bal in zo weinig mogelijk slagen in een hole krijgt. Dat lijkt simpel, maar niets is minder waar. Voordat u alle holes hebt gehad, ben u zomaar 1,5 tot 2 uur verder.
Terwijl u bezig bent, kan het zo maar zijn dat u over een bruggetje of over het hek moet om in het volgende weiland te komen. Of dat u tussen de schapen of de koeien door moet lopen.
De boerengolfclub is een stok met een massief houten klompje eraan.
En lukt het u dan om de bal in zo weinig mogelijk slagen in de volgende hole te krijgen?

Spelregels:
Op de baan spelen twee groepen tegen elkaar van max. 5 personen per groep.
Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. De bal die dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag.
De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt. De twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt.
Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haal je de bal uit de emmer en legt hem 4 meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loop je de hele baan. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden, ter linker zijde ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 10 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole, middels turven.
De groep met het minste aantal slagen heeft gewonnen
Een boerengolfbaan bestaat uit 10 holes met een lengte van gemiddeld meer dan 200 meter per hole. Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt, 'de put', een emmer ingegraven met een genummerde vlag erbij. De put is het begin voor de volgende hole.
De oppervlakte van de boerengolfbaan is zeker 8 ha. of meer.

Aangezien we nooit weten wat voor weer het is en hoe het gras er uit ziet, is het raadzaam om oude, (warme) kleding aan te trekken en laarzen of stevige schoenen.
We wensen u veel plezier toe!


» Gelijk reserveren

Terug naar de foto

Startpagina